Kulüp, Barça için en iyi olduğunu düşündüğü kararı verdi ve biz bunu kabul etmeliyiz

Kulüp, Barça için en iyi olduğunu düşündüğü kararı verdi ve biz bunu kabul etmeliyiz

O tek miydi diye sordu "üst düzey FIFA yetkilisi" ABD Adaletinin sunduğu suçlamaların açıklamasına göre – 2010 Dünya Kupası için mekân olarak Güney Afrika lehine oy kullanmaları için CONCACAF yetkililerine 10 milyon dolar ödediğini Blatter şöyle yanıtladı: "Kesinlikle ben değilim … 10 milyon dolarım yok".

Blatter, yeniden seçildiği FIFA Kongresi’nden önceki gün yaptığı bir konuşmada olduğu gibi, bu krizin sorumluluğunun bir kısmını üstlenmeye istekli olduğunu, ancak başka bir bölümün yönetim organı olarak İcra Komitesine karşılık geldiğini yineledi. kurumun.

Blatter, yolsuzluğun FIFA’da nasıl bu kadar seviyelere ulaştığına ilişkin açıklamalarının yanı sıra, UEFA’nın, FIFA’daki pozisyonları isteyen konfederasyon üyelerinin bütünlüğünün bağımsız bir organ tarafından doğrulanmasına yönelik bir önerisine karşı çıktığını belirtti.

"Konfederasyonlar, FIFA’ya katılan üyelerin morallerinin kontrolünün bağımsız bir komite tarafından doğrulanmasını kabul ettiyse" durum farklı olurdu "ama UEFA bunu reddetti"açıkladı.

"Artık üyeler sadece kendi konfederasyonları tarafından kontrol ediliyor, bu yüzden içeri giren insanlardan sorumlu olmadığımı söyledim."başkanı ekledi.

Blatter’e göre, FIFA’nın piramit şeklindeki yapısı, sadece konfederasyonlar düzeyinde değil, aynı zamanda ulusal dernekler düzeyinde de bir kontrol sistemi uygulamaya zorluyor.

"FIFA bir piramittir. Şimdi bu komplikasyonları en üstte görüyorsak, bunun nedeni aşağıda bağımsız etik komitelerin olmamasıdır.", İşaret etti.

"Bu her seviyede uygulandığında temizlenebileceğini söyleyebiliriz (FIFA)", bir basın toplantısında ilan edildi

FIFA’ya büyük bir sıçrama yapmak isteyen konfederasyon temsilcilerinin bütünlük kontrolleri kendi disiplin kurullarında yapılıyor ki bu Blatter için bir hata.

Konfederasyonların geri kalanını Blatter’e oy vermemeye ikna etmeye çalışan UEFA ile gelecekteki ilişkisi üzerine, bunun olacağını söyledi. "dernekler dahil herkesin başkanı", belirtti, "bana karşı oy veren".

"Bu benim düşüncelerimi etkilemeyecek, ancak kişisel saldırılarsa beni etkiliyor".

Bu haftanın ortasında patlak veren yolsuzluk skandallarının ardından adaylığını geri çekmesini isteyen Fransa UEFA Başkanı Michel Platini’ye gelince, Blatter affedebileceğini ancak unutamayacağını kabul etti.

"Herkesi affediyorum ama unutmuyorum. UEFA olmadan yaşayamayız, UEFA bizsiz de yaşayamayız"İsviçre devlet televizyonunda bir röportajda ilan etti.

Avrupa derneğinin, "en önemli, zengin ve en iyi oyuncularla … ama aynı zamanda örnek olmalı, yardım etmeli ve sorumluluk almalı".

"Ancak seçildiği ilk toplantıya bile gelmediğinde sorumluluk gösterilmez."Bu Cumartesi günü bu yönetim organından istifasını onaylayan İngiliz Futbol Federasyonu başkanı David Gill’e bir eleştiride bulundu.

Şampiyonlar Ligi grup aşaması için çekilişe ek olarak, Monako’da yarışmanın son baskısının farklı kazananları da açıklandı: en iyi kaleci, defans oyuncusu, orta saha oyuncusu, forvet, oyuncu ve kadın oyuncu.

08/24/2017

21:54 tarihinde CEST

Josep Capdevila @kafadergisi

En iyi kaleci ödülü, Juventus’tan Gianluigi Buffon’a, Manuel Neuer ve Jan Oblack’in önüne geçti. Buffon bunu açıkladı "Bu ödülü aldığım için çok gurur duyuyorum. Benim sırrım? Aç kalın, en yüksek seviyede oynamaya devam etmenin tek yolu bu".

En iyi savunma oyuncusu ödülü, takım arkadaşı Marcelo ve Bonucci’yi yenen Real Madrid oyuncusu Sergio Ramos’a gitti. Sergio, Madrid’in "Tarih yazmak ve arka arkaya üçüncü Şampiyonlar Ligi’ni kazanmak için doğru yoldasınız. Umarım yapabiliriz, bence doğru yoldayız. Tarih yazmak ve hedeflere ulaşmak için buradayız. Eşsiz bir grubumuz var", iddia etti. Ve seviyesini koruma yolunda şunu açıkladı: "en iyi yol her zaman herkese ve kendine yardım etmektir, asla kazanmaktan yorulmadan, açlık, yürek ve arzuyla".

En iyi orta saha oyuncusu ödülünü başka bir Madrid oyuncusu aldı. İki takım arkadaşı Casemiro ve Kroos’un önünde Luka Modric’ti. Kısa parlamentosunda Cardiff’te Juventus’a karşı kazanılan finalden bahsetti. "İnanılmaz bir duyguydu. Şampiyonlar Ligi’ni arka arkaya iki kez kazanan ilk takım olmak gibi ekstra bir motivasyonumuz vardı. Ve gerçek şu ki, özellikle ikinci yarıda çok iyi oynuyoruz".

Cristiano Ronaldo iki ödül aldı. En iyi forvet oyuncusu Leo Messi ve Paulo Dybala’ya karşı kazandı. Ödülü toplarken dedi ki "Bu büyüklükteki kupalara ulaşmak, sıkı çalışma, özveri ve yandaki Madrid gibi harika bir ekiple yapılır. Futbol oynamak benim motivasyonum. Sevdim. Kupa kazanmayı severim. Bu benim için harika bir an". Leo Messi ve Gianluigi Buffon’dan önce en iyi oyuncuyu aldığında, yeni sezon için yaşadığı zorlukları anlattı. "Aynısı. Kulübümle ve milli takımla her şeyi kazanmak için her yıl aynı hedefler ve zorluklar var. Çok mutluyum. Bu bir onurdur. Finalist arkadaşlarıma da teşekkürler ve tebrikler. Kupanın kulüp seviyesinde olduğunu zaten biliyorum ama milli takımla gittiğimde kazanmak için bana motivasyon veriyor".

Avrupa’nın en iyi futbolcusu Lieke Martens’in büyülü yazı

2017-18 Şampiyonlar çekilişinin grupları böyle kalıyor

FC Barcelona taraftarları için tek neşe, gelecek sezon için yeni transferlerden biri olan Hollandalı Lieke Martens tarafından verildi. Son Şampiyonlar Ligi’nin en iyi oyunu seçildi. "Şaşırtıcı, büyük bir onur. Çok gururluyum. Arkadaşlarım olmadan bu mümkün olmazdı. Hiçbir sözüm yok. Çok teşekkürler"Dedi.

Alexia’nın adı, Barçalı kadınlarınki ile kesin bir şekilde ilişkilendirilir. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, Mollet futbolcusu, Barça kulübünün sadece 18 yıldır geldiği yedi sezon boyunca ilk kadrosunda yer alıyor. Şimdi, sadece 24 yaşında olmasına rağmen, deneyimli bir oyuncu ve bu olgunluk, oyunda ve performansında, ileriye gitmeden, bu sezon takımın en skorer oyuncusu olacak noktaya kadar büyümesine izin verdi.

01/30/2019

Yasa 01/31/2019 17:22 CET

Miki Soria @hayalhanemersin

Alexia’da ne değişti ki, sezonun orta noktasından sonra gol kralı sensin?

Biraz tuhaf çünkü hiç olmadım ama sonunda böyle oldu ve mutluyum çünkü bu onun takıma katılmasına izin veriyor. Şansım olduğu için şanslıyım ve onları işe koyuyorum.

En çok gol atan iki oyuncunun Aitana ve siz iki orta saha oyuncusu olması tesadüf olmamalıdır.

Sonunda görülmeyen çok iş var, örneğin ikinci sıradan girilecek alanda sizin için öne açılma alanı gibi. İçeriden görüyoruz goldbets.top ve bu çalışma takdir ediliyor çünkü işaretlediğimiz bizler ikinci satırdan geliyor. Aitana ve benim en çok gol atan oyuncular olduğumuz biraz anekdot, ama gerçekte kimin gol attığı önemli değil. Önemli olan onları yerleştirmek ve eklemek.

Yeterince eklemediğiniz için, son haftalarda koç değişikliği gibi karmaşık bir durum yaşadınız. Soyunma odasında nasıl yaşadın?

Bunun profesyonel futbolun bir parçası olduğunun farkında olmalıyız. Kulüp bu kararı verdi ve biz profesyoneller olarak böyle durumların gerçekleşmesi için hazırlıklı olmalıyız.

Seni şaşırttı mı?

Gerçek şu ki, işler böyle gidiyordu, biz bunu beklemiyorduk. Ama inanıyorum ki ne biz ne de pratikte hiç kimse. Kulüp, Barça için en iyi olduğunu düşündüğü kararı verdi ve biz bunu kabul etmeliyiz.

Aslında bu kadar ani bir değişiklik olmadı. Sizi geçen bir buçuk yıldan beri iyi tanıyan Lluís Cortés’in ellerinde kalıyorsunuz.

Evet, biz onu tanıyoruz ve o bizi tanıyor. Ne verebileceğimizi biliyor ve bizi her birimizden en iyisini almaya zorlayacak.

Alexia’nın en iyi halini görmek için ne gerekiyor? Çünkü başladığın zamanki oyuncu değilsin …

Bunun bir oyuncunun 18 yaşından yedi yaşından büyük olmasıyla hiçbir ilgisi yoktur. Artık daha fazla deneyime sahibim ve oyunun sahip olabileceği tüm aşamaların daha fazla farkındayım, ancak yine de geliştirmem gereken birçok şey var. Hala en iyi versiyonumu görmem gerekiyor.  

Kolektif düzeyde, bu nasıl başarılır? Cortés’in antrenör olarak günden güne değişti mi?

Hayır, günümüzde aynı kalıyor. Olan şey bir ‘sıfırlama’, bir çip değişikliğidir. Yeni bir antrenörle, daha çok oynayanlar oynamaya devam etmek, daha az oynayanlar ise daha fazla dakikaya sahip olmak istiyor.

Çip değişikliği, ama gerçekten takım o kadar da kötü değil …

Biz gerçekten kötü değiliz. Her üç yarışmada da yaşıyoruz. Olan şu ki, Barça kretini takmak diğer kulüplerin sahip olmadığı bir zorunluluk anlamına geliyor. Herhangi bir Barçalı oyuncu, burada her zaman her şeyi kazanma ve bunu belirli bir şekilde yapma talebi olacağını bilir.

Soyunma odası şu hedeflere ulaşılacağına güveniyor mu: Lig ve Kupa?

Başarılacağına eminiz. Gerçek şu ki, tüm lig maçlarını kazanarak kazanırdık ve önümüzde hala birçok maç var. Her şey olabilir.

Şampiyonlar Ligi’nde böyle bir zorunluluk yoktur, ancak tarih yazacak uygun bir takımınız olabilir …

Alexia, Camp Nou’da atılan en uzun golü attı

Martens ve Alexia Barça’ya üç puan veriyor

İnsanların Şampiyonlar Ligi finaline ulaşmaktan bahsettiğini anlıyorum ve bunu anlıyorum çünkü masaya baktığımızda en güçlüsü diğer tarafta bıraktığımızı biliyoruz. İyimserliği anlıyorum çünkü buna sahip olabiliriz, ancak buna varmadan önce çok zorlu maçlar var ve çeyrek finale ulaşan tüm takımlar yüksek seviyeye sahip.

Lieke Martens, bugün en iyi oyuncu olarak En İyi ödülünü kazandıktan sonra kahramanı olmaya geri döndü.